StoryEditorOCM
LifestylePreminuo Vedran Jakšić

Otišao je šibenski Schwarzenegger, sportska legenda i čovjek bez kojeg ne bi bilo ni slavnog gimnazijskog disca

Piše Šibenski.hr
10. srpnja 2020. - 08:58

Sportska legenda, nagrađivani šibenski bodybuilder Vedran Jakšić,  generacijama Šibenčana dragi profesor informatike u Gimaziji Antun Vrančić, kojeg se pamti i kao pokretača i voditelja legendarnog gimnazijskog disca, preminuo je u 67. godini, piše ŠibenikIN.

Vedran Jakšić, rođen u Šibeniku 1953. godine,  u svojoj dugogodišnjoj karijeri ostvario je čitav niz domaćih i međunarodnih priznanja. Natjecateljsku karijeru u bodybuildingu započeo je nastupom na prvenstvu Hrvatske 1988. godine, gdje je zauzeo peto mjesto. Već 1989. godine osvaja drugo mjesto na prvenstvu Jugoslavije, što je bila jedina medalja koju su osvojili hrvatski bodybuilderi.

U listopadu 1991. godine, nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, nastupa kao prvi bodybuilder u Hrvata na Europskom prvenstvu u bodybuildingu u Italiji i osvaja četvrto mjesto. Tako postaje prvim šibenskim reprezentativcem Hrvatske.

U godinama između 1996. i 1999., sve četiri godine postaje državnim prvakom da bi 2000. godine pobijedio osmu godinu za redom na prvenstvu Hrvatske i postao apsolutnim prvakom. Sve je pobjede ostvario kao član šibenskog body building kluba “VIR”. 2000. godine Vedran započinje pohod na svjetsku titulu i osvaja drugo mjesto na pojedinačnom svjetskom prvenstvu NABBA/WFF, u kategoriji super body.

Gradsko vijeće Grada Šibenika dodjeljuje mu Plaketu Grada Šibenika za uspjehe u sportu, 2001. godine, a svoju prvu Plaketu Grada Šibenika dobio je 1988. godine za volonterski rad s mladeži.

U godinama koje su uslijedile osvojio je još niz medalja.

Gimnazijalci će ga najviše pamtiti po izvedbi uz pjesmu 'Life is life' s kojom je iz godine u godinu nastupao na brojnim školskim manifestacijama.

16. travanj 2024 14:29