StoryEditorOCM
OstaloOd 30. svibnja

Stožer civilne zaštite odobrio početak održavanja sportskih natjecanja, ali bez gledatelja

Piše HINA
27. svibnja 2020. - 18:46

Stožer Civilne zaštite odobrio je početak održavanja sportskih natjecanja, pa više nema nikakvih prepreka za nastavak nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluku da se od 30. svibnja mogu nastaviti sportska natjecanja na otvorenom, a od 12. lipnja u zatvorenim prostorima.


Sva sportska natjecanja održavat će se bez prisustva gledatelja.
Odlukom Stožera civilne zaštite omogućena je provedba prijašnjih odluka Izvršnog odbora HNS-a na temu nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.


Sukladno odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. svibnja, dok će Hrvatski Telekom Prva Liga ponovo započeti 5. lipnja. Izvršni odbor također je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020., a iza 13. lipnja nastavit će se i 1. HMNL.
U petak 30. svibnja u Koprivnici će snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru Kupa igrat će Rijeka i Osijek.


Momčad iz Koprivnice će sedmi put u svojoj povijesti igrati u polufinalu Kupa, a do sada se dva puta probila do finala. No, oba finala je izgubila i to oba puta od Dinama (2007, 2016).


Lokomotiva će u svom trećem polufinalu loviti svoje drugo finale. U svom prvom finalu 'lokosi' su 2013. izgubili od Hajduka.
Rijeka je do sada 12 puta igrala u polufinalu Kupa i šest puta stigla do finala, pri čemu je puta osvojila "Rabuzinovo sunce".
Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva stigao do finala, a jednom je osvojio Kup, 1999.

18. travanj 2024 04:29