StoryEditorOCM
Nogomet‘tehnički‘ problemi

Sa Šubićevca se oglasili o neugodnoj situaciji, evo zbog čega Šibenčani nisu dobili licencu niti za treću ligu

Piše K. G.
23. travnja 2024. - 10:43

Iz HNK Šibenik su reagirali na vijest kako klub sa Šubićevca u prvom stupnju Središnjeg postupka licenciranja nije dobio licencu ne samo za prvu i drugu ligu, nego čak i za treći rang natjecanja o čemu smo pisali OVDJE.

Iz kluba sa Šubićevca su izvijestili da su razlozi zbog kojih licenca nije dobivena tehničke prirode. Iz tabora Narančastih nisu precizirali o kojim se razlozima radi, ali u svakom slučaju izkluba tvrde kako se ne radi o financijskim dubiozama:

- Kriteriji koji nisu bili ispunjeni, bit će ispravljeni u žalbenom postupku te očekujemo dobivanje licence HNS-a- kazali su u HNK Šibenik.

Inače, ovakve situacije s licencama nisu nikakva novost u Šibeniku. Gotovo da ne pamtimo sezonu u posljednjih desetak godina u kojoj je Šibenik iz prve dobio zeleno svjetlo u postupku licenciranja.

Uglavnom, na Šubićevcu su uspješno rješavali administrativne teškoće u žalbenom postupku. Međutim, sjećamo se i 2014. godine kada je Šibenik za ‘zelenim stolom‘ izbačen u treću ligu, iako je drugoligašku sezonu završio u gornjoj polovici tablice.

Žalbeni rok traje do 5. svibnja, a konačnu odluku o licencama za novu sezonu HNS će donijeti 27. svibnja.

Ne dobije li Šibenik licencu u drugom stupnju bit će izbačen u četvrti rang natjecanja.

Zanimljivo, odluka o nedobivanju licence zbog tehničkih razloga dolazi u trenutku kada se na Šubićevcu događaju velika ulaganja u infrastrukturu.

Aktualni vlasnici kluba na čelu sa Željkom Karajicom uredili su igralište u Crnici, a u tijeku su radovi na uređenju klupskih prostorija na samom stadionu na Šubićevcu.

23. travanj 2024 10:44