StoryEditorOCM
NogometNišta od igrača Juventusa

‘Narančasti‘ aktivni na tržištu: Šibenik angažirao maldog makedonskog reprezentativca

Piše Krešimir Gulin
15. listopada 2020. - 10:30

Prijelazni rok u Hrvatskoj, iznimno ove korona godine, traje sve do 18. listopada. I čini se kako u novom prvoligašu sa Šubićevca koriste zadnje nejgove trzaje da ojačaju momčad. Kako nas je izviejstio Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika, sve je dogovoreno oko dolaska na Šubićevac 21- godišnjag desnog bočnog Todora Todoroskog iz Osijeka. Todoroski je U 21 reprezentativac Sjeverne Makdeonije i iz Gradskog vrta u Šibenik dolazi na posudbu. Todoroski je odradio reprezentativno okupljanje svoje zemlje i priključuje se treninzima. Lako je moguće da papirologija za Makedonca bude riješena do nedjelje i gostovanja Šibenika na Poljudu, te da Todoroski debitira u narančastom dresu protiv Hajduka. Jasno, posljednju na tu temu reći će trener Krunoslav Rendulić.

Inače, Todoroski je Šibenikova želja bio još od početka prijelaznog roka. Međutim, najprije je otezao Osijak ne zanjući kako će se rasplesti situacija sa Silvom i Grgićem koji igraju na desnoj strani na kojoj ordinira Todoroski. Potom se spominjao njegov transfer u Istru, da bi na koncu mladi Makedonac ipak završio na Šubićevcu.

Pozicija desnog bočnog u Šibeniku je bila deficitarna, budući da je mladi Martin Pajić bio jedino Rendulićevo rješenje na tom mjestu. Stoga, šibenski stručni stožer pozdravlja dolazak Todoroskog.

Makedonca se sjećaju i navijači Šibenika, ne baš po dobrom, jer im je znao zapapriti kao dobar izvođač slobodnih udaraca.

Premda je do kraja 'mercata' ostalo još nekoliko dana, čini se kako će dolazak Todoroskog biti posljednji do zime što se Šubićevca tiče:

- U ovom trenutku nemamo ništa na vidiku- rekao je na tu temu Bulat.

Dakle, ostat će neispunjena želja trenera Renudlića koji je u stilu Otta Barića izjavljivao kako mu trebaju barem još dva igrača- prava špica i krilo. No, očito će se morati zadovoljiti trenutačnim igračkim kadrom.

Sasvim sigurno, propala je mogućnost još jednog medijski atraktivnog transfera koju su emitirali novi kolumbijski vlasnici Šibenika. Oni su govorili kako im je ponuđen 23- godišnji ofenzivac Luca Clemenza, igrač Juventusa, koji je na posudbama u talijanskoj Serie B odigrao 60-ak utakmica. Naime, Clemenza je za nastavak svog nogometnog puta odabrao švicarski Sion, gdje će ga trenirati proslavljeni talijanski nogometaš Fabio Grosso. A možda je zapreka bila i njegova mjesečna plaća u Juventusu koja navodno  iznosi 25 tisuća eura.

16. travanj 2024 07:27