StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

U srijedu navečer svi na Baldekin: Humanitarna utakmica za kraj prvog dijela sezone

17. prosinca 2019. - 13:25

U srijedu u 20,30 sati na Baldekinu malonogometaši Šibenika 1983 protiv splitskih Bačvica igraju posljednju utakmicu prvog dijela sezone. Međutim, nije to 'obična' utakmica. Momci trenera Andrije Bakule ovaj put igraju i za bodove, ali i za najmlađe pacijente šibenske bolnice.

Drugim riječima, utakmica ima i humanitarni karakter. Tako će sav prihod od ulaznica koje koštaju 15 kuna biti uplaćen na račun šibenske bolnice, točnije za kupnju pulsnog oksimetra, uređaja koji se koristi u liječenju djece:

- Predblagdansko je vrijeme, period je darovanja, pa smo i mi odlučili napraviti nešto u takvom duhu. Stoga, pozivam sve ljubitelje futsala, sporta općenito, ali i sve ljude dobre volje da dođu na našu utakmicu i tako pomognu naše najmlađe- kazao je Bakula.

Osim humanitarnog, utakmica Šibenika i Bačvica ima i rezultatsku važnost. Naime, s nova tri boda na kontu 'narančasti' bi se probili na treće mjesto na tablici 2.HMNL- jug. Trenutačno su 'Funcuti' na pet bodova zaostatka za Murterom te imaju četiri boda manje od Jezera. Dakle, pobjedom bi Šibenčani zapuhali za vrat otočanima iz Šibensko- kninske županije i najavili neizvjesno proljeće na drugoligaškom jugu.

19. travanj 2024 09:12