StoryEditorOCM
Glava šotobracoPostojani kano klisurine

Nećemo ih se moći nikada riješiti: Zastupnici imaju jak imunitet i bez luga

Piše Branimir Periša
11. ožujka 2020. - 08:54

 

 

 

El Tigre je bija u Zagrebu i zanimljivo – oli je možda bilo i za očekivati, da svomen društvu ni riči nije zucnija o zagrebačkoj izložbi ka snig biloga porculana iz zbirke Marton.

Zbog lipote i kulture navodno se i zaputija u metropolu. A od otomen ni abada, ali o uspotnomen ličkomen putničkomen svratištu “Kod Macole” nije prestaja govoriti. Ne samo kakve se dobre tripice i rambašići tamo kuvaju i krčmu, već se poznatu Macolinu instalaciju sastavljenu od ubivenih i slamon napunjenih ličkih beštija – lisice, jazavca i zeca postavljenih u krug kako igraju na briškulu, čak i sa cigaretiman u žvalaman – usudija proglasiti stalnin muzejskin postavon.

Otpornost po sili dužnosti

– Eto, Macoli iđe s otin stvariman, a u nas zapinje i rasteže se ka lička ojkalica oni etnografski muzej u palači Rošini! - zaključija je El Tigre tranguzajući se s noge na nogu dok je podrugljivo ispod oka promatra Dobru Paronu. A njojzi je na to od ljutnje zadrćala kurtelina i ruvinjala fetu pršuta koja bi ispala dužine lakta da ju ovi nije isprovocira.

– Puno lipo, tako se sprdati sa jednon gradskon institucijon od ugleda. Nismo mi Lika, niti je naše beštije tako lako smandrljati i napuniti slamon. Ovo je Dalmacija i stvari traju duže, da bi bolje ispale! – odbrusila mu je. Na spomen beštija umiša se Bili Smo Uskoro i nadoveza se na najfriškiju informaciju iz novina da je u saborskomen restoranu viđen popić oliti žohar di trčkara po veltrini sa spizon.

Ako nije neka diverzija, reka je, onda je popić samo dokaz da se u Saboru dobro mrsi, a s druge strane, otaj detalj običnomen čoviku u ljudskomen smislu približava Sabor i naše zastupnike čineći i njih makar tekice običnin sviton.

- A bi li naši saborski zastupnici bili običniji svit da rečemo, u saborskomen WC-u peru ruke, odnosno potprašuju ih lugon?

- Ma o čemu vi? Bude li in lug glavno higijensko sredstvo, nećemo ih se moći nikad rišiti, ka i Bandića, vapi Dobra Parona i krši ruke.

- Ol’ već nisu otporni i ništa ih ne more soriti? Ja mislin da su mutirali i da svaki ima gen HNS-a u strukturi DNA. Ili je oto Bandićev gen, svejedno. Postojani su kano klisurine! – rekla bi pisma.

Na to je Bili Smo Uskoro, duboko se zamislivši, reka da novi vlasnik otela Jadran i Krka u otin objektiman ništa ne bi triba dirati, nego ih pritvoriti u ličilišta.

Lug ili stoljetna prašina

Odma je objasnija i zašto. Gradon navodno kruži istinita priča da je Milan Bandić banija u otel Jadran. Pripoznavši ga, sa nelagodon su mu rekli da soba koju je zatražija nema klimu, a on da je reka da ni njegova baba nije imala otaj uređaj u svoje vrime na selu. Doduše oboje su bili mladi onda, baba i on.

- Uzeću je ako se u lugon peru ruke, ponada se Bandić, ali su mu rekli da, nažalost, raspolažu jedino sa nezdravin sapunon. Ali otel Krka, njiov prvokatergornik, pun je luga, a klima radi kroz razbivene ponistre. Navodno je Bandić oduševljeno privatija ponudu, na šta je jedan recepcijonar zabrinuto prišapja kolegi: “Šta će biti ako svati da one naslage u otelu Krka nisu lug, nego stoljetna prašina? Tribaćemo mu šolde vratiti!”

19. travanj 2024 23:10