StoryEditorOCM
Glava šotobracoNajboji gosti

Eto šta ti je život! Sada se i Česiman veselimo ka mala dica lizalici

Piše Branimir Periša
23. svibnja 2020. - 09:46

Eto šta ti je život! Sada se i Česiman veselimo ka mala dica lizalici, a i novinari se mogu posvetiti doslovno svakomen gostu koji uđe u zemju. Do jedan će biti ka car i kralj, imaće VIP tretman, poznavaćemo svakoga u glavu i biće naši selebritiji!- zaklopila je Dobra Parona novine, uzdahnila i zagledala se prvo u pustu kaleticu, onda u svoje drage goste.

- Česi su vaik bili prvi, onda i sada! Miritaju judi!- reka je El Tigre, na šta je Bili Smo Uskoro dometnija da su, epidemiološki gledajući, Česi najboji gosti. Jerbo, kada dođu, nigdi ne iđu, najmanje tamo di se skuplja puno svita pa ima opasnosti za širenje virusa. Sve nosu u gepeku od aute- pivu, maništru, trajni kruv, žvake, goldune, kafu i mliko, sir i salam… Jedini red koji će oni napraviti poštujući fizičku distancu je isprid gepeka.

- Ma sve je to lipo i šesno, razumin, ali se isto pitan je li Plenki, odnosno Vlada, moga takin našin gostiman uplatiti nike vaučere za potporu potrošnji u mojoj betulici!? Pa da svaki Čes, uz duboki naklon sviju nas dočin uđe u zemju, dobije i otaj kupončić? Neka i meni malo svane ovo postkoronarno lito, daj bože?- zavapila je ona gledajući u skvrčene bokune kuvane praščevine složene na gvantjerice u veltrini.

Moj Bernardić

- Ol' nemate nas, prave potrošače? Nešto nan fali!?- badnija se El Tigre, skoro pa uvriđen šta ona traži kruva svr' pogače, a ni u karanteni je nisu napustili.

- Ma je, svaka van čast!- promeškoljila se u neugodi. Ali, vamin je skinilo 30 posto plaće ka granon- pogledala je u El Tigrea- a kolega bi moga na jesen sviriti, da prostite, na birou. Povr' toga, pokupovali ste tol'ko provište za karantenu da ćete je potrošiti tek prid Novu godinu pa van je najmanje do marende kod mene! A dotle, ode moje lito vilovito!

- U pravu ste, sažaljivo ju je pogleda El Tigre. Već sada vaš asortiman pari Reškart od suve prasetine, a tek tamo na jesen… Biće dio gastronomske arheologije, jedino će muzej eventualno biti zainteresiran da van ga kupi!- uboja ju je, berekinski pogledavajući ispod oka svoga kompanjona.

- A molin vas, šta to fali momen Bernardiću, kada već njegovu Restart koaliciju spominjete u verziji koju je lansira HDZ!? - podbočila se, a njih dvojica su po sjaju u Paroninin okicaman odma zaključili da je šef SDP-a nježin novi ljubimac iz svita politike.

- Za razliku od Plenkija, on bi se zauzeja za moje vaučere! - ne uzmiče ona ni za milimetar, spremna na fajt.

- Ništa, ništa, pomirljivo je otpovrnija El Tigre. Osin šta samomen sebi pari dida... A mlad čovik, 40 mu je tek, prava šteta.

- Je, potvrdija je B.S. Uskoro, uvjeren da Bernardića kojin slučajon u Nediljon u 2 Stanković priupita ono famozno: "Tito ol' Tuđman?", on bi odgovorija Čavez... oli Maduro, svejedno. U Venezueli ionako stoju u redu za spizu koje nema, al' svako ima vaučer.

- A jel' se pridržavaju fizičke distance!? - upitala je.

18. travanj 2024 17:06