NOVI DOŽIVLJAJ SPLITA

"AC HOTEL BY MARRIOTT SPLIT"

22. prosinca 2023. - 11:13

Najviša građevina u Hrvatskoj, 135-metarski Westgate Tower, diči se međunarodnim priznanjem European Property Award – koje je sinonim za izvrsnost u sektoru nekretnina – u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene. Prvi AC hotel iz portfelja Marriott Internationala u Hrvatskoj posluje na najvišim katovima tog 135-metarskog nebodera čiji je izgled monumentalan ponajviše zbog potpuno staklene fasade. Osim spektakularnog pogleda s vrha, to znači da baš svaka hotelska soba ima pogled na impresivnu panoramu Splita i tirkizno more. Radoznali putnici mogu uživati i u pogledu na rimski akvedukt stariji od 1700 godina koji se proteže pokraj hotela. Time hotel korisnicima pruža The Perfectly Precise Hotel™ iskustvo. – Izuzetno smo ponosni što je nagrađivani splitski neboder naš dom jer je riječ o monumentalnoj, impresivnoj građevini koja je uistinu oplemenila dalmatinsku i hrvatsku urbanističku, ekonomsku i turističku sliku. Mi sebe smatramo novom vizijom Splita. Nadamo se značajnom doprinosu gospodarskom rastu regije kroz privlačenje poslovnih i turističkih gostiju te razvoj korporativnih partnerstava – kaže Ljubica Bauk, generalna direktorica AC Hotela by Marriott Split.

Uzbudljivo poglavlje

AC Hotel by Marriott Split, u svakom slučaju, označava uzbudljivo poglavlje za lokalnu hotelsku industriju. Menadžment pozicionira objekt kao prvi City Business Hotel na jadranskoj obali, koji uz 214 smještajnih jedinica ima i jedan čitav kongresni kat, ali i niz drugih sadržaja. S obzirom na to da je Westgate Tower dom i nekolicini renomiranih tvrtki iz IT sektora – posebno Ericsson Nikola Tesla sa 600 visoko specijaliziranih radnih mjesta – i novi je poslovni centar u samom srcu Splita koji odiše korporativnom kulturom.

– Činjenica da imamo čak šest modularnih dvorana, od kojih svaka ima dnevno svjetlo i najnoviju vrhunsku AV opremu, daje nam za pravo da se vidimo kao neprikosnoveni lider u ovom segmentu na području Splita i Dalmacije. Jako smo zadovoljni činjenicom da smo itekako prepoznati od farmaceutskih i IT kompanija, koje čine najveći udio našeg kongresnog poslovanja. Tu su i sportski kolektivi, institucije i nevladine organizacije kojima stojimo na raspolaganju kad je riječ o organizaciji seminara, edukacija i konferencija – ističe Ljubica Bauk.

image

AC Marriott

Daniel Herendi/Daniel Herendi; Instagram @neve

AC Hotel by Marriott Split svakako je prvi izbor svih poslovnih putnika koji dolaze u Split, kojima nudi pažljivo osmišljeno i besprijekorno iskustvo. Ciljani gost ima neovisan i poduzetnički duh i spreman je na činjenicu da hotel nudi samo određeni broj usluga, ali od njih očekuje da budu na najvišoj razini. Uz jedinstvenost i jednostavnost arhitektonskih rješenja – kako zgrade, čiji dizajn potpisuje poznati arhitekt Otto Barić, tako i unutrašnjih prostora, koje je oplemenio zagrebački arhitektonski studio Atellior – tu je dovoljno dodatnih sadržaja. Suvremeni minimalistički dizajn 214 soba i apartmana omogućuje gostima da prostor koriste na način koji im najviše odgovara.

Posebno osvaja Wellness i Fitness segment, koji nudi nezaboravno korisničko iskustvo koje procvat doživljava u jesenskim i zimskim mjesecima. Tada AC Hotel by Marriott Split privlači i veliki broj domaćih gostiju, kako iz Splita tako i iz ostatka Hrvatske. Pažnju ponajviše privlači 178 Spa centar s elegantnim interijerima i panoramskim pogledima. Prostorom prevladava prirodno drvo, velika količina Sunčeve svjetlosti, a kao poseban detalj ističe se mali unutarnji vrt na kojem možete odmarati oči dok se opuštate u finskoj sauni. Tu je i unutarnji bazen na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj.

Smješten na 17. od ukupno 27 katova, predstavlja oazu s očaravajućim pogledom. Stavljajući naglasak na obnovljive izvore energije i njihovu iskoristivost, ovaj dio hotela, kao i cijela zgrada grije se koristeći otpadnu energiju.

image

AC Hotel Split

Daniel Herendi/Daniel Herendi; Instagram @neve

Brzi reset

– Ideja iza ovog Spa centra je usred užurbanoga grada i gustih rasporeda omogućiti posjetiteljima brzi reset. Čak 500 četvornih metara prostora koji sadrže najmodernije opremljenu teretanu, relax zonu sa sunčalištem, bazen, jacuzzi te finsku i parnu saunu s experience tušem, zadovoljit će i najveće hedoniste – kaže generalna menadžerica AC Hotela by Marriott Split.

Osim dizajna, veliki se naglasak stavlja na kvalitetu, stoga je i Fitness centar opremljen najmodernijim i najkvalitetnijim spravama za vježbanje marke Matrix. Otvoren je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Za one koji se žele opustiti ili uljepšati svoje tijelo i lice na raspolaganju su tri tretmanska prostora. Premium soba opremljena je vodenim tretmanskim krevetom s mogućnostima svjetlosne terapije, terapije zvukom, pomlađivanja kolagenskim svjetlom, masaže i prakticiranja mindfulnessa.

Razne tehnike masaža, tretmana lica i tijela luksuznim proizvodima poput Germaine de Capuccini brenda obavlja stručno i iskusno osoblje.

AC Hotel by Marriott Split nudi okuse mediteranske kuhinje u restoranu Laureto pod vodstvom hrvatskog chefa Gorana Šikića. Cumano Bar nudi raznovrsne kreativne koktele i vremenske klasike s modernim twistom, uključujući signature AC Gin Tonic.

Poslovanje hotela je cjelogodišnje. Marriott, kao najveći hotelski lanac na svijetu, snagom i ugledom brenda jamči vidljivost, a samim time i rezervacije. Pogotovo ako se tome pridoda Split kao aviodestinaciju koja je apsolutni hit u Europi i svijetu.

Ogroman iskorak

Unatoč mnogim opstrukcijama o kojima je javnost čitala tijekom prošle godine, na kraju smo ipak uspjeli. Splitu smo zauvijek promijenili urbanu vizuru, otvorili najviši neboder u Hrvatskoj u kojem posluje najprestižniji svjetski hotelski lanac, Ericsson Nikola Telsa s gotovo 700 ljudi i niz drugih IT tvrtki. Napravili smo ogroman arhitektonski, ekonomski, urbanistički ali i demografski iskorak u gradu pod Marjanom i na to smo ponosni. Ovo iskustvo nas je oplemenilo i osnažilo pa se stoga veselimo našim idućim projektima koje već sada možemo i najaviti", izjavio je Josip Komar.

27. travanj 2024 16:58