StoryEditorOCM

ciklona odmičeU prekidu dvije katamaranske linije na Kvarneru, ‘odsječen‘ i Zapuntel, trajekt ne pristaje na Zlarin i Žirje

Piše OM
13. travnja 2021. - 16:04

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

- katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka; Novalja-Rab-Rijeka.

Trajektna linija Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje.

Katamaranska linija Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist bez pristajanja u luku Zapuntel.

Brodsku liniju 409 Zadar-Preko do daljnjega će obavljati mt "Sveti Juraj" sa veza br. 1 u gradskoj luci Zadar, javlja HAK.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 13.04.2021. u 06 sati

Upozorenje

Mjestimični udari juga 35-45 čvorova, na sjevernom, tijekom dana i srednjem bure 35-60, u Velebitskom kanalu do 80 čvorova, a u noći na južnom Jadranu sjeverozapadnog vjetra 35-45 čv. More ponegdje 5 i to prvo na otvorenom sjevernog, tijekom dana i srednjeg u noći i na južnom Jadranu. Ponegdje nevere.

Stanje

Ciklona s frontalnim poremećajem premješta se preko Jadrana dalje na jugoistok.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo od 14-26, tijekom dana samo malo će oslabiti i postupno okretati na jugozapadni, zatim na sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom, već od jutra i na dijelu srednjeg, do kraja dana i na ostalom dijelu srednjeg Jadrana bura u jačanju 16-32, podno Velebita i do 40 čvorova. More 3-4, ponegdje 5 i to prvo na otvorenom sjevernog, tijekom dana i srednjeg Jadrana. Vidljivost 10-20 km. Oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a tijekom dana podno Velebita je moguć i snijeg nošen burom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjerena do jaka, ponegdje i vrlo jaka, podno Velebita i olujna bura i sjeverni vjetar, u drugom dijelu noći samo malo će oslabiti. Na južnom Jadranu umjeren do jak, prema otvorenome i vrlo jak sjeverozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito i to uglavnom prema otvorenome. Pretežno oblačno kišom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine noći na sjevernom i zatim i na dijelu srednjeg Jadrana djelomično razvedravanje.

18. travanj 2024 18:47