StoryEditorOCM

riba na pepelnicuOčekivana gužva na splitskoj Peškariji: ‘Prid vratima cilo jutro stoji 20-ak ljudi, ali sve ide brzo i glatko‘. Donosimo veliki fotoizvještaj

17. veljače 2021. - 12:08

Čista srijeda ili Pepelnica poznata je po ribljem meniju, pa je na Peškariji jutros bilo očekivano živo. Kako kratki izvještaj ne bi prošao bez spomena pokojnog Zlatka Ivulića, urara koji je svojim kronikama sa splitske ribarnice prerastao u legendu, ostavljamo mu ove retke u spomen, prije nego više o današnjoj ponudi doznamo od Siniše Beroša.

Obor, kao i škampi koje se moglo kupiti već za 80-ak kuna, kako doznajemo prvi su planuli, dok je one nešto plićeg džepa razveselila srdela, koja je nakon mjesec i pol dana lovostaja, srećom, baš danas vraćena u Marmontovu, i to po cijeni 20 kuna po kilogramu.

Mol s koće može se kupiti po cijeni od 30 do 60 kn, a s parangala od 80 do 100 kn za kilogram. Cijena patarače kreće se od 50 do 120 kn, dok je palamida išla i po 50 kuna.

- Prid vratima na Peškariju cilo jutro stoji 20-ak ljudi, ali sve ide brzo i glatko, pa se ne čeka duže od pet minuta - ohrabrio nas je Beroš, koji je, kako nam je kazao, svoj stol obora iz jutra prodao.

18. travanj 2024 16:27