StoryEditorOCM

otporan na pandemijuNautički čarter polako se približava rekordnim brojkama iz 2019. godine

Piše OM
28. srpnja 2021. - 12:57

Prema podacima sustava e-Visitor, od početka godine u segmentu nautičkog čartera ostvareno je 170 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja. Mnogo je to bolji rezultat nego lani, a polako se približava i rekordnim brojkama iz 2019. godine, piše HRT.

ACI-jeve i privatne marine na Kvarneru ostvaruju velik dio tih rezultata jer, iako su podignuli standard i kvalitetu usluge, nisu mijenjali cijene. Naime, nautičari su tek u lipnju počeli dolaziti u kvarnerske marine tako da nije bilo rane sezone.

Frank Bolvari, liječnik iz Austrije u marini Punat boravio je još kao dječak. Ima lijepe uspomene, a sada dolazi već četvrtu godinu. Punat mu odgovara kao izlazna točka za putovanja po Jadranu.

U lipnju se intenzivirao i tranzit. Nadaju se nastavku dobre sezone, a goste nastoje zadržati i cijenom usluge.

Direktorica Marine Punat Renata Marević kaže kako cijene nisu dirali, osim u nekim segmentima. Radi se samo malom dijelu brodova koji se nalaze na određenoj poziciji u centralnom bazenu.

- U ovom poslu ne možete preživjeti radeći 3 mjeseca. Nama treba puno toga, predsezone nije bilo, ali ako odradimo glavnu sezonu i dio posezone - mi ćemo biti zadovoljni, govori Željko Cvetković, vlasnik charter tvrtke.

I u ACI marini Opatija, jednoj od najstarijih u Hrvatskoj, zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Prvih pet mjeseci su, kaže direktor marine Anđelko Petrinić - gotovo na 2019. godinu. Naime, radi se o marini 'godišnjaka' - od 280 ima oko 250 stalnih godišnjih vezova, stalnih gostiju.

Najave za sezonu su dobre. Budući da je riječ o izoliranom odmoru, nautički se turizam i lani pokazao vrlo otpornim na pandemijske uvjete, piše HRT.

20. travanj 2024 14:33