StoryEditorOCM

SKLONIŠTE OD BURENajvjetrovitiji dio Jadrana dobija novu luku, kreću radovi u Barić Dragi

Piše Hina
1. rujna 2022. - 21:55

Novu luku u vrijednosti od 5,6 milijuna kuna dobit će Barić Draga, najjužnije mjestu u Ličko-senjskoj županiji. U četvrtak je u Karlobagu potpisan sporazum između Lučke uprave Senj i tvrtke Izgradnja kao izvođača radova.

Sklapanju sporazuma nakon provedenog postupka javne nabave nazočio je državni tajnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, koji je rekao da se radovi financiraju iz proračuna Ministarstva i fondova EU.

Najavio je da će građevinski radovi u luci započeti tijekom ovog mjeseca, a prva faza radova vrijednih 2,5 milijuna kuna treba biti završena do kraja godine.

Načelnik Općine Karlobag Boris Smojver zahvalio je Ministarstvu na sredstvima i Ličko-senjskoj županiji na podršci.

Župan Ernest Petry je za Karlobag, također za ovaj mjesec, najavio početak dva milijuna kuna vrijedne radove na uređenju Trga Giardin, gdje će biti izgrađen i ribarski muzej na otvorenom, 1,1 milijun kuna vrijedno uređenje 102 godine stare gradske plaže, nastavak četiri milijuna kuna vrijedne treće faze radova na uređenju luke Karlobag, kao i zamjene nedavno izgorjelog krovišta na Kapucinskom samostanu.

Ravnatelj senjske Lučke uprave Predrag Dešić rekao je da se osim luka Barić Draga i Karlobag uređuje i luka Senj i pristanište Stinica, da se završavaju radovi na novoj zgradi Lučke-uprave u Senju, te da se priprema dokumentacija i idejno rješenje za proširenje luke Senj.

30. travanj 2024 15:27