StoryEditorOCM

sastanak na pantovčakuMilanović razgovarao s izaslanstvom Hrvatskog društva za pomorsko pravo: ‘Imamo izvrsne stručnjake‘

18. ožujka 2022. - 08:57

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je u četvrtak u Uredu predsjednika sastanak s članicama i članovima Hrvatskog društva za pomorsko pravo, udrugom znanstvenika i stručnih djelatnika te tvrtki i ustanova čije su djelatnosti vezane uz pomorstvo.

Hrvatsko društvo za pomorsko pravo osnovano je 1991. godine radi izučavanja, promicanja i poticanja razvoja pomorskog prava i prava unutarnje plovidbe Hrvatske.

U proteklih 30 godina rada, rečeno je na sastanku, bili su organizatori ili suorganizatori preko 40 domaćih i međunarodnih, znanstvenih i stručnih događaja na kojima se raspravljalo o širokom spektru pomorsko-pravnih tema.

Društvo surađuje s hrvatskim institucijama na pripremi zakona i drugih propisa iz područja mora, pomorstva, morskih luka i pomorskog dobra.

Hrvatska ima izvrsne stručnjake za pomorsko pravo, poručili su predstavnici Hrvatskog društva za pomorsko pravo, koje je član Međunarodne udruge društava za pomorsko pravo.

Na sastanku s Milanovićem bili su predsjednik Društva Gordan Stanković, bivši dopredsjednici Dragan Bolanča i Dorotea Ćorić, dopredsjednici Petra Amižić Jelovčić, Adriana Vincenca Padovan, Mišo Mudrić i Iva Tuhtan Grgić te glavni tajnik Igor Vio.

04. svibanj 2024 01:05