StoryEditorOCM

jedrenjeU Malinskoj održana 25. regata krstaša ‘Kup Dubašnice‘, donosimo rezultate

Piše M. I.
28. kolovoza 2023. - 15:45

U organizaciji Jedriličarskog kluba Malinska održana je 25. po redu regata krstaša poznata pod imenom "Kup Dubašnice",javlja Novi list.

Natjecanje je proteklo ugodno uz blag maestral i jugozapadnjak koji je prvog dana plovila morem pogonio svojom brzinom od oko 12 kilometara na sat, a drugog dana i koji kilometar manjom snagom svoga puhanja.

U natjeceteljskom djelu programa sudjelovalo je ukupno 29 jedrilica. U klasi "open" u grupi 2 pobjedu je na koncu ponijela posada riječke jedrilice DSK, sa skiperom Nikijem Keser Petrovićem. U grupi 3 pobjednik je opatijska posada jedrilice Follow us – Vulkan, na čijem je čelu bio skiper Ivica Šćurić (ukupni pobjednik), dok je u grupi 4 najbrže regatno polje prešla posada jedrilice Selce, sa skiperom Ozrenom Lončarićem.

U grupi 5 pobjedu je pak ponijela posada jedrlice Oštro iz Kraljevice, čiji je skiper bio Darko Jakovčić, dok je grupom 6 izdominirala posada UFO iz Krka, uz skipersko vodstvo Tončija Skomeršića. Robert Skomeršić bio je skiper krčke pobjedničke posade grupe 7, na plovilu T8SC dok je u grupi 8 najbrža bila domaća jedrilica Furia, sa skiperom Marijanom Polanecom. U grupi 9, predstvio nam je nadalje Cerović, pobjedu je odnijela posasad Portanke sa skiperom Walterom Mareljom iz Malinske dok je u skupini 10 najbrža bila jedrilica Plav, sa zagrebačkim skiperom Borisom Majcenom.

U onom drugom, tzv. yardstick natjecanju u grupi 1 naslov pobjednika Kupa Dubašnice ponijela je posada jedrilice Plava vila iz Opatije, s skiperom Dušanom Goljom. U grupi 2. pobjednik je jedrilica Reful II iz Kraljeivice kojom je upravljao skiper Mitja Velepić dok je u grupi 3 najbrža bila posada jedrilice Ivan, kojom je skiperirao upravo naš sugovornik, Zdenko Cerović iz Malinske. Spomenuti treba i da su sudačku komisiju, predvođenu Bartolom Hodanićem, činili još i Igor Ružić, Andrej Majcen te Illa Rodman.

image

Brod Vulkan-ukupni pobjednik

JK Malinska/FCB
27. travanj 2024 19:49