StoryEditorOCM

pod jedrimaJubilarna 20. Zlarinaska regata krstaša ulazi u završnicu, za pobjedu se bori 30 posada

Piše Marija Lončar/Šibenski.hr
21. travnja 2024. - 12:22

More oko Zlarina uskoro će biti puno jedara i jedrilica. Naime, 20. Zlarinska regata krstaša ove nedjelje, drugoga dana održavanja, ulazi u svoju završnicu. U njoj, osim Zlarinjana, sudjeluju i nautičari iz Zagreba, Zadra, Biograda, Murtera, Šibenika, Primoštena i Splita, ali i gosti iz Slovenije, Slovačke i Češke.

- Jučerašnji dan je bio uspješan, a druženje je uz glazbu i dobru atmosferu potrajalo, mogao bih reći, do jutarnjih sati.  Malo se spavalo, ali svi su spremni na nastavak regate - kazao nam je tajnik Yacht Club Zlarin Renato Ljuba, uvjeren kako današnja bura neće utjecati na uspješnu završnicu regate.

image

Zlarinska regata krstaša

Regate.com.hr/

- Po broju sudionika, a ove je godine 30 krstaša, regatu bih ocijeno s, recimo, -4. Bilo je godina i s više sudionika, ali je taj broj pao u koroni. Mislim da je ovo vrlo solidan broj krstaša - dodao je Ljuba.

Zlarinski Yaht Club organizira jedriličarsku regatu za krstaše već 20-tu godinu zaredom. Zlarinska regata krstaša osmišljena je i svih ovih godina organizirana u suradnji s Jedriličarskim klubom "Val" iz Šibenika te mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Nakon jedrenja predviđen je ručak za sve sudionike te svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada.  U dva desetljeća postojanja regata je doprinjela razvoju jedriličarskog sporta i turističke promidžbe cijele regije. Također, postala je i popularna među nautičarima, a mnogi joj se već godinama vraćaju.

- Ima krstaša koji nam dolaze i desetak godina. Mislim da nautičari vole doći na Zlarinsku regatu krstaša, a mi se trudimo biti dobri domaćini i da ih dobro ugostimo. Imamo i chefove koji kuhaju, a atmosfera je više nego prijateljske - istaknuo je Ljuba.

image

Zlarinska regata krstaša

Leonard Kvarantan/
image

Zlarinska regata krstaša

Regate.com.hr/
03. svibanj 2024 17:26