StoryEditorOCM

veliko ulaganjeProjekt dogradnje crikveničke luke ulazi u završnu fazu, novo pristanište trebalo bi biti spremno već ove turističke sezone

9. veljače 2021. - 17:10

Projekt dogradnje crikveničke luke ulazi u završnu fazu te se očekuje kako će novo pristanište za brodove na županijskoj brodskoj liniji Crikvenica-Šilo (otok Krk) biti spremno već ove turističke sezone, izvijestili su iz Županijske lučke uprave Crikvenica.

Kako se navodi u priopćenju, projekt "Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja - luka Crikvenica" najznačajniji je projekt Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Vrijednost projekta je 33 milijuna kuna, a gotovo u cijelosti se financira sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Radove obavlja zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Izgradnja iz Crikvenice i BSK commerce iz Rijeke te DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.

Iz Županijske lučke uprave Crikvenica navode da radovi napreduju prema planu te da su postavljeni svi betonski montažni elementi koji čine gat Malu paladu.

Na zapadnom lukobranu se na prvih 50 metara obavljaju radovi postavljanja kamenih poklopnica i popločavanje hodne površine, a na preostalom dijelu lukobrana obavlja se jedan od ciklusa predopterećenja betonskih blokova.

Nakon završetka projekta, stanovnicima otoka Krka bit će pristupačnije medicinske i obrazovne usluge, ostvarit će se i bolji preduvjeti za zapošljavanje na kopnu, a dnevne migracije bit će jednostavnije.

Bit će ispunjeni i svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo, ističu iz Županijske lučke uprave Crikvenica.

07. svibanj 2024 13:36