StoryEditorOCM

PIXMA CENTARSonde bez algi puno bolje vide: predstavljamo specijalni antivegetativni premaz Marlin Eco

Piše Promo
10. travnja 2024. - 09:00

Antifouling Eco poznate tvrtke Marlin posebno je dizajniran za zaštitu sondi ehosondera uronjenih u more od obrastanja algi. To nije bilo jednostavno jer je trebalo osmisliti premaz koji štiteći sondu neće ometati odašiljanje i prijem signala, budući da su laboratorijska ispitivanja pokazala da električna vodljivost i debljina filma negativno utječu na intenzitet emitiranja.

Eco sve to uspješno zadovoljava tako da minimizira električnu vodljivost koja bi mogla stvarati problem, a i sam zaštitni film koji stvara ima vrlo malu debljinu (oko 50 mikrona s dva sloja) pa ne ometa rad sonde. U Marlinu su se ujedno potrudili svemu dodati i ekološku notu, pa je Eco

formuliran na bazi vode i bez štetnih spojeva bakra. Unatoč tome je učinkovit, pa osigurava zaštitu sonde do 12 mjeseci.

Odlično prianja na metal i plastiku, a nanosi se bez temeljnog premaza nakon nježnog matiranja površine sonde abrazivnom krpom. Nanosi se kistom, a prethodno se može razrijediti vodom kako bi se dobila glatka i pravilna površina. Brzo se suši, crne je boje i pakiran je u staklenku od 70 ml.

Ovaj specijalni antivegetativni premaz može se kupiti u trogirskoj trgovini Pixma Centar i putem njihova webshopa po cijeni od 20,19 eura. M. Š.

29. travanj 2024 02:52