StoryEditor
ŽivotNIJE JEDNOSTAVNO

Princ Harry danas slavi 36. rođendan u L.A.-ju, daleko od cijele familije. U istoj godini života poginula mu je majka, traume su bile duge i strašne

15. rujna 2020. - 15:30
Mama Diana s Williamom i Harryjem Profimedia

Britanski princ Harry slavi 36. rođendan koji je, premda nije "okrugli”, specifičan iz više razloga.

Harry, naime, ulazi u dob u kojoj je njegova majka, princeza Diana, tragično skončala život, ona je 36. rođendan proslavila osam tjedana prije prometne nesreće u Parizu, u kojoj je poginula s partnerom Dodijem Fayedom, bježeći od paparazza.

Ljudi koji su bili u situaciji u kojoj će se Harry sada naći, postati stariji od svoje pokojne majke, kažu da su imali osjećaj da su njihovi roditelji "zamrznuti u vremenu”.

image
Sretni dani djetinjstva s majkom i bratom 
Profimedia


Harry je više puta govorio o utjecaju što ga je Dianina tragična smrt, koja se dogodila kad mu je bilo 12 godina, imala na njega.

Kazao je da je ta trauma, koju je dodatno pogoršalo to što je tijekom pogreba hodao iza njezina kovčega, a to su gledale tisuće na ulicama Londona i milijuni uz televizijske ekrane, rezultirala time da je zatvorio sve svoje emocije sljedećih dvadesetak godina, što je ozbiljno utjecalo na njegov osobni život i aktivnosti.

Prije nekoliko godina Harry se konačno uhvatio ukoštac s traumama i godinama "totalnog kaosa”, krenuo je na terapiju koja mu je pomogla da se nosi sa svime vezanim uz smrt svoje majke.

image
Harry je priznao da mu je hodanje iza majčina kovčega, koje su gledali milijuni, zatvorilo sve emocije sljedećih dvadesetak godina
AFP


Harry je u jednom razgovoru odao priznanje svom starijem bratu, princu Williamu, koji ga je nagovarao i podupirao da potraži pomoć koja mu je očajnički bila potrebna.

No, 36. rođendan Harry dočekuje u nikad lošijim odnosima s bratom koji mu je bio podrška cijelog života, ali je jako zamjerio Williamu što se, po Harryjevu mišljenju, snobovski izražavao o Meghan Markle i pokušavao nagovoriti mlađeg brata da ne žuri sa ženidbom s bivšom američkom glumicom.

image
Sjajan odnos s bratom Williamom pokvario se kad je u Harryjev život ušla Meghan Markle 
AFP


Rođendan će Harry proslaviti daleko od brata i ostatka kraljevske obitelji koju su on i Meghan sa 16-mjesečnim sinčićem Archiejem napustili ovog proljeća, odrekavši se statusa starijih članova kraljevske obitelji i obaveza, kao i dijela povlastica koje im je to donosilo.

I dalje je princ

Prema tabloidima, za razliku od nedavnog Meghaninog 39. rođendana, mlada obitelj neće Harryjev rođendan proslaviti u njihovom novom kalifornijskom domu, na imanju u Santa Barbari vrijednom 14,7 milijuna dolara.

Priča se da će Harryjevo rođendansko slavlje u malom krugu u svojoj kući u Los Angelesu upriličiti 70-godišnji kanadski glazbeni producent David Foster, koji je u posljednjih godinu dana Harryju navodno postao "očinska figura”, a njegova supruga Katharine McPhee poznaje Meghan od djetinjstva, išle su u istu školu.

image
AFP
AFP


David je pomogao Harryju i Meghan pronaći kuću na otoku Vancouver u Kanadi, gdje su živjeli od prošle jeseni do preseljenja u Kaliforniju, a kako će na sve to reagirati Harryjev otac, princ Charles, teško je predvidjeti, sigurno mu neće biti drago.

No, ne treba sumnjati da će preko "bare” prema Harryju iz Velike Britanije otići brojne čestitke članova njegove obitelji, službene na njihovim profilima, ali i one intimnije.

Bez obzira na činjenicu da su Harry i Meghan napustili kraljevsku obitelj i više ne mogu koristiti titule kraljevskih visočanstava, on je i dalje britanski princ, šesti u nasljednom redu za prijestolje, i zadržao je ostale titule, poput one vojvode od Sussexa.

No, nekad omiljeni princ, sklon zabavama i nestašlucima, koji je uživao u svojoj vojnoj karijeri, a napuštanjem kraljevske obitelji izgubio je i sve počasne činove, ima sve manje poklonika u Velikoj Britaniji, ponajviše zbog načina na koji je okrenuo leđa monarhiji.

image
Harry je voljenoj baki, kraljici Elizabeti II., slomio srce kad je odlučio napustiti kraljevsku obitelj 
AFP


Nedavno su Harry i Meghan potpisali ugovor sa streaming servisom Netflix, vrijedan oko 150 milijuna dolara, što bi im trebalo omogućiti financijsku neovisnost za kojom su žudjeli i zbog čega navodno više neće posezati u Charlesov džep iz kojeg su se dijelom financirali otkako su se vjenčali u svibnju 2018. godine.

Harryjevo bogatstvo, najvećim dijelom od majčina nasljedstva, procjenjuje se na oko 35 milijuna dolara, a Meghan je tijekom glumačke karijere zaradila oko pet milijuna.

image
Harry i Meghan odlučili su se za samostalan život u Kaliforniji 
AFP


Ugovor s Netflixom i drugi unosni poslovi u industriji zabave neophodni su im za održavanje stila života celebrityja. Nakon sklapanja ugovora s Netflixom, Harry je odmah otplatio tri milijuna dolara duga britanskim poreznim obveznicima čijim je novcem plaćeno preuređenje Frogmore Cottagea, kuće na imanju Windsor koju im je kraljica Elizabeta II. dala na korištenje kao vjenčani poklon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 06:22