StoryEditorOCM
Hranaza prste polizat

Svi okusi iz teće: Donosimo recept starog težačkog jela kojeg u restoranima ne možete probati. Ali zato možete kod kuće

Piše Tanja Šimundić Bendić
15. veljače 2021. - 19:35

Je li i vama ponekad jutro počne s pitanje, a što danas skuhati? Pa onda počnete prebrojavati po glavi što ste jeli jučer, prekjučer, prošli tjedna i tako unazad?

Eto baš zato vam nudimo nešto lako, jednostavno, brzo, dapače još i prilično financijski prihvatljivo. A k tome svemu ukusno toliko da ćete prste lizati.

Dakle pričamo o srdeli na brudet, starom težačkom jelu, koje u restoranima, nažalost, nemate gdje probati. Ali zato možete kući, po starom receptu kojeg ćemo s vama podijeliti:

Srdela na brudet

Sastojci:

Srdela

Maslinovo ulje

Kapula

Petrusimul

Češnjak

Sol

Papar

Lovor

Malo bijelog vina

Pelate ili konšerva



Srdelu očistiti, skinuti joj glavu, staviti u posudu u kojoj se prethodno na maslinovom ulju izdinstala kap...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:01