StoryEditor
Gastrookusi koje pamtimo

Za ovaj rižot kažu da je najukusniji, pripremite ga i sami se uvjerite je li to istina

Piše Native studio SD
21. rujna 2020. - 09:37
Luka Gerlanc/Cropix

Na ulju zažutite naribane kapule, potom dodajte teletinu narezanu na komadiće i pirjajte dok teletina ne isuši. Dolijevajte pomalo pripremljenu juhu stalno miješajući otprilike 2-3 sata.

Potom dodajte pileća prsa narezana na male komadiće, zatim narezane rajčice ili koncentrat od rajčica, papar i sol, kuhajte još najmanje 3 sata, stalno miješajući, dodajte rižu i dalje dolijevajte juhu.

Kad je riža dopola gotova, dodajte sir i nasjeckan peršin, miješajte stalno dolijevajući juhu i kuhajte dok ne dobijete rastezljivu smjesu, ali tako da se u njoj riža razaznaje.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Sastojci:

  • 50 dag teleće ruže
  • 10 dag pilećih prsiju
  • 10 žlica maslinova ulja
  • 3 velike kapule
  • nekoliko rajčica ili 2 žlice koncentrata od rajčica
  • vezica peršina
  • sol i papar
  • 3 žlice ribanog sira
  • 30-40 dag riže
  • 1,5 l juhe od domaće kokoši i junećih kostiju s povrćem
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. listopad 2020 14:46