StoryEditorOCM
HranaŽIVA BLAGODAT

Ako ovih dana više boravite kod kuće, mudro to oplodite: kravlji sir pogoduje dišnim putevima, evo kako ga sami možete napraviti ‘učas posla‘

Piše Vojka Jelić-Osrečak 
12. ožujka 2020. - 14:08

Zbog znatnog sadržaja kalcija, konzumiranjem svježeg sira sprečavaju se osteoporoza i srčane bolesti, povišeni krvni tlak i rak debelog crijeva. Također, vrlo je blagotvoran za pluća i dišne puteve, što je ovih dana posebno na cijeni.

Kravlji sir je dio naše tradicionalne kuhinje, izuzetno je blagog i neutralnog okusa i mirisa, pa je omiljen među osobama koje ne vole jake i izražene arome u jelima.

U prehrani je jako zastupljen i kao namirnica se može uvrstiti u program bilo koje dijete.

Bijele je boje, rastresite konzistencije, mekan i maziv, ostaje svjež i do 14 dana. Nakon toga poprima trpak miris, postaje gorkast, dobiva koru i plijesan.

Nutrijenti koji se izvorno nalaze u mlijeku, nalaze se i u siru, s tim da sir sadrži manje u vodi topivih komponenti (minerala i vitamina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:11