StoryEditor
MoreGARMIN

Quatix 6X Solar je ručni sat na solarni pogon namijenjen nautičarima

Piše Ž. S.
30. srpnja 2020. - 09:05
GARMIN SOLAR

Quatix 6X Solar najnoviji je dodatak novoj nautičkoj GPS seriji Garmin pametnih satova. Sadrži prozirni solarni zaslon za punjenje koji koristi sunčevu energiju za produljenje trajanja baterije. Ovaj prvi Garminov nautički GPS pametni sat sa solarnim punjenjem, Quatix 6X Solar objedinjuje sve najbolje karakteristike Garmin fēnix 6X Pro Solara sa specijaliziranim funkcijama za plovidbu, ribolov, krstarenje i jedrenje, kako bi korisnici mogli više vremena uživati na vodi. S ugrađenim profilima aktivnosti i mjernim podacima o vožnji kajakom, kanuom ili na skijanju, sat je spreman za skoro svaki sport i avanturu.
Napravljen da izdrži sve vremenske uvjete, 6X Solar ima veliki 1,4-inčni zaslon dobro čitljiv na suncu. Treba kazati kako korisnici mogu u stvarnom vremenu provjeriti koliko je sat izložen sunčevoj energiji. Trajanje baterije na Quatix 6X Solaru je do 21 dan u načinu rada pametnog sata i do 24 dana uz solarno punjenje.
Dizajniran za život na vodi, Quatix 6X Solar može se koristiti na dubini do 100 m i nudi sveobuhvatnu mogućnost povezivanja s kompatibilnim Garmin ploterima i ostalom nautičkom elektronikom za kontrolu autopilota, prijenos podataka, SailAssist pomoć u regatama, kontrolu zabave Fusion-Link...
Zahvaljujući svojoj skupini nautičkih alata, Quatix 6X Solar djeluje kao nosivi instrument koji, kada je uparen s ugrađenom Garmin elektronikom, može prenositi NMEA 2000 podatke o brodu kako bi korisnicima omogućio pristup važnim podacima poput brzine, dubine, temperature, kretanja vjetra... – izravno s njihova zapešća, bez obzira gdje se nalaze na brodu. Kao i drugi Quatix 6 modeli, kada su upareni s ugrađenim autopilotom, također se mogu rabiti za upravljanje autopilotom za promjenu smjera, uključivanje upravljačkog obrasca i mogu slijediti GPS rutu.
Model 6X Solar može se rabiti kao namjenski ili sigurnosni navigacijski alat s obzirom na to da nudi mogućnost izbora obalne karte BlueChart g3 s integriranim Navionics podacima. Korisnici mogu ostati povezani primajući upozorenja na zapešću o dolaznim pozivima, porukama, e-mailovima i još mnogo toga uz uključenu funkciju pametnih obavijesti. Zahvaljujući beskontaktnom rješenju za plaćanje Garmin Pay6, lako je kupovati u pokretu. Quatix 6X Solar također sadrži glazbenu pohranu na uređaju do 2000 pjesama. Sat uključuje narukvicu od titana i plavi silikonski QuickFit remen, a po cijeni od 8990 kn ga prodaje tvrtka Garmin Hrvatska. (Ž. S.)

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 09:24