StoryEditor
MoreJK LABUD

Poziv djeci za upis na početni tečaj jedrenja koji kreće uskoro

Piše Ž. S.
4. lipnja 2020. - 09:05
LABUD ŠKOLA 2

J.K. Labud Split je prošle godine pokrenuo projekt revitalizacije svoje škole jedrenja. Slijedom toga su osmišljene promotivne aktivnosti koje su se kontinuirano odvijale, a biti će nastavljene i u 2020., do završetka školske godine.Pozivamo vas, da sa svojom užom i širom obitelji prokomentirate mogućnost upisa svoje djece u početni tečaj koji kreće uskoro.
Ovaj početni tečaj će u punoj snazi zaživjeti početkom ljeta i odvijati će se tijekom ljetnih školskih praznika. U privitku je link na informativni video uz pomoć kojeg roditelje, ali i ravnatelje, te nastavnice i nastavnike osnovnih škola pozivamo da sa svojim razredima posjete klub.
Proslijedite ga prijateljima i poznanicima, koje želite zainteresirati za školu jedrenja i početni tečaj.
https://youtu.be/rmTetQ1sCE8
Svi zainteresirani (djeca i roditelji) mogu poslati i poziv za priključenje zatvorenoj Facebook grupi Škola jedrenja JK Labud Split putem ovog linka: https://www.facebook.com/groups/265420881070785/
Na ovom mjestu će se objavljivati sve ključne informacije oko svih aktivnosti vezanih uz ovaj projekt.
Ovogodišnje izdanje škole jedrenja nudi i neke novosti. Istražujemo mogućnosti i interes za organiziranjem dijela škole jedrenja koja bi imala cjelodnevni karakter, kao i napredne škole jedrenja, za one mlade polaznike kojima klasa optimist više nije izazov, te se žele okušati i u nekim drugim klasama jedrenja.
Sve detalje ovih novih inicijativa saznat ćete, ukoliko nas kontaktirate, te iskažete interes za upisom djece u jednu od novih, prije spomenutih oblika škole jedrenja. Za sve one koji preferiraju direktan kontakt, sve informacije mogu dobiti i ako se obrate treneru Goranu Orlovu na broj mobitela 091 572 2728.
PREDUVJETI ZA UPIS: • Dob od 7 godina i stariji • Obvezno plivačko znanje • Uredan zdravstveni karton
ZAŠTO JEDRENJE?
Jedrenje je jedan od rijetkih sportova kojim se može baviti svaka osoba tijekom cijelog svog života, što je potvrda da je to jedan od najzdravijih sportova na svijetu.
Elementi koji su djeci u dobi između 8 i 12 godina najpotrebniji za pravilan i skladan psihofizički razvoj upravo su oni koji u osnovama karakteriziraju jedrenje kao sport:
- boravak na čistom morskom zraku, daleko od zagušljivih gradskih prometnica, maksimalno pozitivno utječe na povećanje aerobnih kapaciteta, odnosno funkcija krvožilnog sustava, na rad srca, pluća te žlijezda za regulaciju fizioloških procesa u organizmu…
- samostalno upravljanje jedrilicom izravno utječe na razvoj samodiscipline i samostalnosti kod djece, a koristeći pri tom isključivo vlastite sposobnosti suprotstavljajući se vjetru i valovima izravno se utječe i na razvoj svih motoričkih sposobnosti, pogotovo onih najvažnijih: koordinacije, ravnoteže, fleksibilnosti, brzine…
- sam boravak u jedriličarskom klubu, druženje i igra sa svojim vršnjacima, te stjecanje znanja i vještina u školi jedrenja kod djeteta će stvoriti zadovoljstvo i sreću te čvrste i pozitivne odgojne, zdravstveno-higijenske i prehrambene navike.
PROGRAM ŠKOLE JEDRENJA:
- upoznavanje s teorijom jedrenja
- upoznavanje s jedrilicom na kopnu
- prvo jedrenje u jedrilici optimist uz pratnju trenera u čamcu.
Dio treninga odvija se u dvorani koja ima suvremenu opremu za rad s jedriličarima. Jedrenje se održava tijekom cijele, godine pri čemu se stječu teoretska i praktična znanja i pritom uživa u borbi s morem i vjetrom.

#ŠKOLA JEDRENJA

Izdvojeno

29. lipanj 2020 12:21