StoryEditor
MoreHUMMINBIRD

Ploteru/fishfinderu Helixu 12 CHIRP MDI+ nijedna riba ne promakne

Piše Ž. S.
16. lipnja 2020. - 09:05
humm helix

Helix 12 Chirp MDI+ (MEGA plus) GPS G3N (Network/NMEA) je novi ploter-fishfinder američkog Humminbirda, koji će ribolovcima svakako pomoći u potrazi za trofejnim primjercima. Riječ je trećoj generaciji Helix uređaja, opremljenoj novim TFT ekranom velike rezolucije (1280 x 800 pixela). Na njemu se vide i najmanji detalji na dnu, a podaci su lako čitljivi i po najjačem suncu – kažu Amerikanci.
Najvažnije značajke ovog sonara su sonda Chirp Dual Spectrum, Mega Down Imaging+, kao i AutoChart Live, koji korisniku omogućuje iscrtavanje vlastitih podvodnih karata. Izlazna RMS snaga sonara je 1000 W, uređaj, naravno, podržava protokol komunikacije NMEA2000, ali svakako treba istaknuti i GPS prijamnik preciznosti do 2,5 m.
Helix 12 Chirp ima ulaze za dvije kartice (Dual Card Slot). To znači da se može kupiti Navionics kartografija za određeno područje Jadrana i ona se ubacuje u uređaj na SD kartici. Ako sami želite iscrtati svoje karte, nužna je uporaba Autochart Zero Line kartice, pa obje istovremeno mogu biti u uređaju.
Ploter-fishfinder ima LED pozadinsko osvjetljenje i SwitchFire tehnologiju kako bi korisnik mogao birati prikaz kakav želi između dva modela - Max Mode i Clear Mode. Max Mode je prepun detalja, kao što su primjerice dubina, temperature vode, s time da u plitkome prikazuje i najmanje ribe. Humminbird Helix 12 Chirp MDI+ (MEGA plus) GPS G3N po cijeni od 20.750 kn kod nas prodaje tvrtka Normark Adriatik. (Ž. S.)

#HUMMINBIRD

Izdvojeno

16. lipanj 2020 22:49