StoryEditor
MoreGARMIN

Novi ploter GPSMAP Plus 722 je pametni asistent svakog nautičara

Piše Ž. S.
14. svibnja 2020. - 09:05
GARMIN 722 PLUS

Garmin je za ovu sezonu predstavio cijeli niz novih uređaja, što uključuje i seriju plotera. Verzija GPSMAP Plus 722 s internom antenom je ploter sa svijetlim i intuitivnim dodirnim zaslonom dijagonalne veličine 7 inča. Podaci na njemu se očitavaju čak i po jakom suncu – napominju Amerikanci, te ističu kako ima poboljšano iscrtavanje karata. Jednostavno se integrira s više motora, kao i u Garminov nautički sustav.
No, isto se tako može spajati s korisnikovim omiljenim uređajima drugih proizvođača. Kompatibilan je s Navionics mapama i obalnim kartama, te korisniku omogućuje jednostavnu izradu vlastita nautičkog sustava uz pomoć najboljih opcija mrežnog povezivanja. Jedriličarima će se također svidjeti budući da nudi funkciju SailAssist i druge značajke izravno na zaslonu.
Dimenzije modela GPSMAP Plus 722 s internom antenom su 22.4 x 14.3 x 5.4 cm, rezolucija WVGA ekrana je 800 x 480 piksela.
GPS ploter teži 1,1 kilogram, a certifikat vodootpornosti mu je IPX7. Ima, među ostalim, Black box podršku za sonar, ugrađeni Wi-Fi, kao i kompatibilnost s NMEA2000, radarom i aplikacijom ActiveCaptain. Isporučuje se zajedno s: kabelom za napajanje, nosačem s kotačićima, kompletom za ugradbenu montažu s brtvom, zaštitnom navlakom, maskom za uređaj i uputama. GPSMAP Plus 722 s internom antenom, ali bez sonara, po cijeni od 7790 kuna, prodaje zagrebačka tvrtka Garmin Hrvatska. (Ž. S.)

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 21:21