StoryEditorOCM
PelješacTHINK GREEN |

ODRŽANA AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA Mještani Trstenika ugostili četrdesetak ronilaca koji su se potrudili njihovu valu učiniti ljepšom!

Piše B.L.
14. lipnja 2020. - 16:05
U Trsteniku, jednom od najljepših mjesta na poluotoku Pelješcu, u organizaciji mještana Trstenika i zagrebačkog ronilačkog kluba „Roniti se mora“ održana je akcija čišćenja podmorja naziva „Think Green“. Među pokroviteljima su Hrvatske vode, Jamnica, Mares i Garmin, a medijski je pokrovitelji Hanza Media.

- Došlo je četrdesetak ronilaca, ima iz Osijeka, Zagreba, Splita, Šibenika, Rijeke… Iz Splita nam se pridružio Rostrum klub odnosno njegov član je Marko Lete koji je prošle godine dobio nagradu „Ponos Hrvatske“ upravo za čišćenje mora. To su sve popratili fotoreporteri Cropixa, pisat će se reportaža za National Geographic i Scubalife. Krenuli smo u petak oko 10 sati, a završili smo oko 16 sati. Brzo su napunili kamion smeća, očistili su i plažu Zaglavak, što podmorje, što samu plažu. Sveukupno bi bila još tri kamiona smeća, ali jedan su pokupili, a po ostatak smeća bi trebali doći u ponedjeljak.

- Ronioci su rekli da bi mogli napraviti još tri-četiri akcije koliko smeća ima pod morem jer nam jugo to sve donese. Mještani Trstenika su roniocima ustupili besplatan smještaj, počastili smo ih s ručkom nakon akcije, navečer smo se isto tako počastili, igrali su na boća, bilo je lijepo. Također, u subotu su išli roniti na brod „F57“ te snimiti Edivo vina, a danas idu ća. Nekoliko vinarija je za njih napravila degustaciju vina, vinarija Šunj, vinarija Grgić, vinarija Bezek jer svi Pelješac povezuju s vinom, kazala je Ana-Matija Mijatović zadužena za organizaciju.

Ističe kako se roniocima svidio pelješki kraj, neki su prvi put na poluotoku pa su se oduševili.
19. travanj 2024 08:08