StoryEditorOCM
NeretvaNAPUSTILI SJEDNICU

Gradonačelnik Mišo Krstičević prozvao oporbu da su članovi ‘ zločinačke organizacije‘!

Piše Ante Šunjić
28. svibnja 2020. - 10:59
Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević sa predsjednikom SDP-a i  Davorom Bernardićem, predsjednikom županijske stranačke organizacije Krešimirom Kuranom te donedavnim saborskim zastupnikom  Arsenom Baukom.  Denis Jerković/CROPIX
Pločanska oporba iz redova HDZ-a,HSLS-a i Nezavisne liste Dalibora Žderića u srijedu navečer napustila je sjednicu Gradskog vijeća nakon što im je gradonačelnik Mišo Krstičević poručio da su članovi 'zločinačke organizacije' te nakon što na dnevni red nije dospio njihov prijedlog mjera za ublažavanje krize izazvane koronavirusom.

image
Ante Šunjić


Naime, svađa između oporbe i vladajuće koalicije SDP-a, NL Nika Orepića,HSS-a i Pločanske stranke krenula je odmah na početku sjednice nakon što je oporbeni vijećnik Marijan Scipioni pitao predsjednika Gradskog vijeća Nika Orepića namjerava li podnijeti ostavku jer se prije ove sjednica nije mogla održati čak tri puta. Zanimalo ga je i zbog čega nije raspisan javni poziv za dodjelu gradskih nagrada, za Dan Grada Ploča koji se obilježava ove subote i je li tome razlog tome nebriga ili sukobi u vladajućoj koaliciji što je jako uznemirilo gradonačelnika Krstičevića.

image
Ante Šunjić


Krstičević je odgovorio Scipioniju kako je 'Stožer HDZ-a' tek 18. svibnja donio odluku da su dozvoljena okupljanja do 40 sudionika, a prije toga moglo se okupljati do pet osoba. Po njemu, nedostajalo je barem deset dana da se provedu odluke te kako nije riječ o nebrizi. Scipioni mu je odgovorio da su drugi gradovi to napravili i da je u Pločama problem bio među članovima vladajuće koalicije. Gradonačelnik Mišo Krstičević uzvratio mu je kako obmanjuje ljude te poručio kako 'teško može proći neki dan da član zločinačke organizacije' nema neku aferu'.

image
Oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću napustili su sjednicu
Ante Šunjić


Za oporbene vijećnike u Pločama rekao je da oni nemaju te navike, ali da su ipak članovi zločinačke organizacije te kako nemaju moralno pravo izmišljati i optuživati druge. Pri tome je spomenuo i Antu Sanadera te kupnju zemlje za koju se znalo da će na njoj biti izgrađeni tuneli pa je kasnije prodana državi.
16. travanj 2024 20:44