StoryEditorOCM
KulturaU KNEŽEVOM DVORU |

SPOJ FOTOGRAFIJE I SLIKE Otvorena izložba ‘Dvomedijska fuzija‘

Piše dv
2. kolovoza 2020. - 17:53
U Kneževu dvoru, dr.sc. Sanja Žaja Vrbica otvorila je izložbu „Dvomedijska fuzija“ autorica Mie – Marie Škode Vulić i Barbare Krilanović.

Koncepcija izložbe temelji se na dva različita, a u ovom slučaju usko povezana medija – fotografiji i slikarstvu. Spajanjem fotografije i slike na zajedničkoj podlozi (platnu), nijansiranim ili oštrim prijelazima stvara se dvomedijska fuzija. Kao zanimljiv i jedinstven temelj za uspostavu fotografsko-slikarske fuzije koriste se motivi povijesne jezgre Dubrovnika.

rva faza u provođenju ove koncepcije je opažanje zanimljivih trenutaka ili lokacija Grada, nakon čega se fotografije printaju na platna u obojenoj tehnici. Druga faza je uklapanje slikarske dimenzije korištenjem akrilnih ili uljanih boja na fotografskom prikazu na način da je spoj klasičnijeg i novijeg medija ponekad neprimjetno implementiran, a ponekad namjerno naglašen. Svaki na svoj specifičan način, ovi mediji grade i prenose jednu zajedničku “priču“.

Ovom izložbom Dubrovački muzeji pokrenuli su svojevrsni izložbeni off program u Kneževu dvoru s ciljem da taj prostor postane mjesto umjetničkih susreta, druženja i zajedničkog stvaranja.

Izložba za posjetitelje ostaje otvorena do 23. kolovoza 2020.
19. travanj 2024 08:29