StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

POZNATA ČETIRI NAJBOLJA U ŠIBENIKU Mlađi kadeti Jug AO prvim gubitkom u skupini imaju teži zadatak u polufinalu

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2020. - 13:46
Izgubili su mlađi kadeti Jug Adriatic osiguranja posljednji ogled u skupini 'B' sa 16:12 od Zadra 1952., koji je odlučivao o tome tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, tj. tko će se večeras za finale u Šibeniku tući s riječkim Primorjem EB, pobjednikom skupine 'A' i po prikazanom prvim favoritom prvenstva, a tko protiv splitskog Jadrana, koji je u skupini 'A' zauzeo drugo mjesto.

Jugašima je za prvo mjesto u skupini igrala samo pobjeda, dok je Zadranima odgovarao i neodlučan rezultat zbog bolje pogodak razlike ostvarene u prva dva kola (Zadar 1952. je uvjerljivije savladao Opatiju i Mornara BS u prva dva kola u skupini, nego je to uspio Jug AO).

U utakmici koja je odlučivala o pobjedniku skupine 'B' Jug Adriatic osiguranje je igrao pod vodstvom Željka Vukčevića i Mara Balića u sastavu: Antoan Špilar, Tino Savinović (1), Juraj Kulušić, Luka Čurlin (1), Ante Jerković (4), Mateo Benussi (1), Antonio Hezonja, Lovro Zvono, Maro Šušić (1), Nikola Perak, Marin Zeko (1), Petar Kulaš (2), Marino Brzica i Niko Đerek (1).

Cavtat je nastup u Šibeniku zaključio bez osvojenog boda u četiri nastupa, te posljednjem petom mjestu skupine 'A', ukupno devetom mjestu mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske.

U posljednjem 5. kolu u skupini poražen je od splitskog Jadrana sa 16:6 igrajući pod vodstvom Pava Pulića u sastavu: Dominik Glavinić, Miho Blažević, Noel Hanzijer (1), Roko Miljan Popović, Niko Miljas (1), Ivano Lončar (1), Luka Lonza (1), Stjepo Guljelmović (1), Frano Pavlić, Hrvoje Stjepović (1), Maro Kovačević, Adrian Pavlović, Stjepan Vuković i Ivan Puljić.

Polufinale Jug AO – Primorje EB počinje večeras 19.30 sati, a prvenstvo završava sutra, u četvrtak, 2. srpnja.
17. travanj 2024 18:03