StoryEditorOCM
TenisSVJETSKI TURNIR U GOSPINOM POLJU

Igralo se od jutra i po mraku, Anamaria Zorić pod reflektorima do slavlja na startu turnira parova

Piše Tonči Vlašić
16. listopada 2023. - 21:12

Prvi mečevi glavnog turnira juniorskog ITF-a u Gospinom polju, kvalifikacije su se igrale protekla dva dana, počeli su u ponedjeljak u 9 sati. Na kraju je trebalo upaliti reflektore kako bi se odigrali zadnji. U jednom od tih zadnjih, na ‘četvrtici‘, kraj meča je uzdignutih ruku dočekala Dubrovkinja Anamaria Zorić. Igrajući s Dorom Biondić slavila je na startu turnira parova. Produženi tie break do 10 je odlučio. Dobile su ga s 10:3 protiv Lejle Hane Golubović, koja nastupa pod američkom zastavom te Latvijke Marije Lauve. Suparnicama je pripao prvi set sa 6:3, drugi 6:4 za Zorić i Biondić, koje su potom dobile i ‘treći’ set.

Parove je igrala još jedna Dubrovkinja,14-godišnja Ana Petković s 15-godišnjom Mašom Janković iz Srbije. Njih dvije na ‘dvici’ nisu uspjele iznenaditi starije igračice, dvije 16-godišnjakinje, Emmu Fantusis s Cipra i Kanađanku Havanu Kadi, koje su bile bolje sa 7:5 i 6:4.

Petković je dobila pozivnicu organizatora za glavni turnir. Tenisačicu Libertasa čeka u 1. kolu treća nositeljica, tri godine starija Jovana Grujić iz Srbije. Zorić je igrala kvalifikacije. S dvije pobjede je stigla do finalnog kola u kojem je poražena od druge nositeljice, Slovenke Sare Mihelčić. Do meča s Mihelčić došla je bez izgubljenog seta. U da meča izgubila je samo šest gemova, četiri u 2. kolu svladavši petu nositeljicu kvalifikacija, Petru Mirković iz Crne Gore.

image

Ana Petković

Tonči Vlašić
image

Maša Janković

Tonči Vlašić/
image

Anamaria Zorić

Tonči Vlašić/
image

Ana Petković

Tonči Vlašić/

U glavnom turniru su ukupno tri Dubrovkinje. Treća je Leticia Tarocco, koja je bila četvrta nositeljica kvalifikacija kroz koje je projurila. Naime, nakon što je bila slobodna na startu, u iduća dva kola je izgubila ukupno dva gema, u svakom po jedan. Tarocco na startu glavnog turnira igra protiv Kanađanke Kadi.

- Ukupno je 101 sudionik turnira. U kvalifikacijama je igralo 28 juniora i 24 juniorke – istaknut će Pero Barović, direktor turnira.

U konkurenciji juniora Ukrajinac Tymofii Milovanov, dugogodišnji član Raguse, poražen je od Rumunja Mateia Todorana, ali još nije zaključio nastup. U turniru parova igra s Antoniom Voljavcem, a u njemu će nastupiti još dva igrača Raguse, par su Marko Baničević i Stjepan Bogdan.

U ulozi prvih nositelja su Mađarica Kitti Molnar i Marokanac Karim Bennani.

Na terenima Tenis centra Dubrovnik su tenisačice i tenisači iz Turske, Italije, Estonije, Srbije, Cipra, Brazila, SAD-a, Rumunjske, Slovenije, Rusije, Latvije, Alžira, Kanade, Francuske, Slovačke, Maroka, Mađarske, Ukrajine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Austrije i Hrvatske.

Finala su u nedjelju, 22. listopada.

27. travanj 2024 04:50