StoryEditorOCM
RukometMETKOVAC ZVONIMIR SRNA NASTUPIO PRVI PUT U DRESU RUKOMETNOG KLUBA PPD ZAGREB

FOTO VIJEST Metkovac Zvonimir Srna sezonu počeo u dresu RKHM Dubrovnik, a pet mjeseci poslije zaigrao za hrvatskog prvaka u europskoj Ligi prvaka!

8. veljače 2020. - 23:20
PPD Zagreb nije uspio, trebala mu je pobjeda protiv Flensburga, ali jednostavno nije bilo kvalitete za iskoristiti takvu priliku. Očekivano su malo odmogli i suci, a to je tako i šanse Zagreba za prolaz u osminu finala europske Lige prvaka su svedene na teoriju za koju treba pobijediti u Parizu i Barceloni, a to se vjerojatno neće dogoditi - napisao je kolega Dražen Pinević, novinar Sportskih novosti, u izvješću s utakmice u kojoj je njemački sastav u zagrebačkoj Areni pred 5.500 gledatelja slavio s 26:25 (11:9).

Zanimljivo, za PPD Zagreb protuv Flensburga debi je imao 22-godišnji Metkovac Zvonimir Srna, koji je u ljeto 2019. potpisao ugovor s hrvatskim prvakom, međutim, ostao je u Gospinom polju, u redovima RKHM Dubrovnik, u koji je stigao četiri godine prije kad je u Dubrovniku upisao Ekonomsku školu. Srna je u te četiri protekle sezone bio jedan od najzaslužnijih za uspjehe Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, koji je iz trećeg stigao do nastupa u najvećem rangu, Paket 24 Premijer ligi.

Svojim igrama 'upao' je u oko Davora Dominikovića, izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu prošlo ljeto osvojio srebro te postao prvi igrač dubrovačkog kluba, koji je na velikom međunarodnom natjecanju osvojio medalju.

Sezonu, koja je u tijeku, Srna je počeo u dresu RKHM Dubrovnik. Nakon nekoliko kola PPD Zagreb ga je pozvao bliže sebi te je Metkovac igrao za premijerligaša Goricu, ali vrlo brzo se našao na treningu prve momčadi hrvatskog prvaka. 

- Moram pohvaliti Srnu i njegovim angažmanom na treninzima najugodnije sam iznenađen. Dečko igra sjajno u obrani, i to na mjestu tri ili četiri. U napadu je nešto slabiji, ali znam kako će napredovati – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreb, u najavi utakmice s Flensburgom.

Legendarni rukometaš, potom uspješan i kao trener, 22-godišnjeg Metkovca je 'gurnuo u vatru' protiv Flensburga. Srna se 'tukao' u obrani s igračima njemačkog velikana. Vujović ga je pohvalio i nakon utakmice. 
19. travanj 2024 12:50