StoryEditorOCM
OstaloOLMISSUM IMA MEČ LOPTU

Square poveo na Ribnjaku, ali ništa od povijesne pobjede kod ‘zeleno plavih‘. Je li bio penal u 23. minuti?

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2024. - 20:52

TREĆA UTAKMICA

Olmissum – Square 4:2

OMIŠ Dvorana na Ribnjaku. Gledatelja 300. Suci: Boris Stanić i Mario Blažin (obojica iz Zagreba), delegat: Mišel Kvesić (Ploče).

Strijelci: 0:1 Dos Santos (5), 1:1 J. Juretić (11), 2:1 A. Juretić (23/6m), 3:1 Hrstić (30), 4:1 Rozga (31), 4:2 Dos Santos (40)

OLMISSUM: Rozga, Kustuira, Jurlina, Vanha, Sekulić – Čizmić, Zemunik, Hrstić, Bukovec, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Rejala. Trener: Frane Despotović, pomoćnik: Ivica Krstulović Opara, predstavnik kluba: Toni Miliša.

SQUARE: Primić, Kuraja, Duvančić, Hrkać, Đuraš – Jurišić, Daničić Kačić, Džanković, Noković, Djaelson, Lintula, Cvjetković, Dos Santos. Trener: Marin Jukić, pomoćnik: Ivan Tomšić, predstavnik kluba: Mato Cvjetković.

image

Olmissum - Square

Mnk Olmissum/

Uoči prve utakmice u Omišu, treće polufinalne serije, bilo je pitanje: Tko će doći na korak do finala? Odgovor smo dobili sat i 45 minuta nakon prvog sučevog zvižduka. Olmissum u nedjelju, 28. travnja, od 18 sati ima prvu meč loptu. Opet je domaćin, i četvrta se igra na njegovom Ribnjaku. Eventualna majstorica igrala bi se u petak, 3. svibnja u Gospinom polju. Hoće se serija vratiti gdje je i počela? Hoće ukoliko Square ispiše povijest, te u toj četvrtoj utakmici ostvari prvu pobjedu u povijesti u domu ‘zeleno plavih‘, sruši neugodnu tradiciju. 

Brazilac Dos Santos je doveo Square u vodstvo nakon četiri minute i 45 sekundi igre, stigao prvi do lopte, sjurio se prema golu domaćina, te iskosa, s 8,9 metara, zatresao mrežu. Na ulasku u 11. minuti - 1:1. Josip Juretić je tukao iz daljine, naciljao donji desni kut gola Zorana Primića, koji nije uspio spriječiti izjednačenje. Početkom nastavka Gordan Duvančić je akciju domaćina zaustavio rukom. Sudac, koji je bio bliže, pokazao je kako je to bilo izvan kaznenog prostora, ali nakon razgovora s drugim sucem domaćin je dobio kazneni udarac, koji je realizirao Antonio Juretić. Protestirali su ‘crveno plavi‘, ali se odluka nije promijenila. 

Deset minuta do kraja novi pogodak domaćina. Jakov Hrstić je pobjegao, Primić je napustio svoja vrata, ali nije uspio doći do lopte, kao ni Dos Santos, koji je klizao, te je ‘sedmica‘ domaćina skupa sa suigračima i navijačima slavila pogodak za vodstvom domaćina 3:1. Potom velika obrana Vinka Rozge, vratara Olmissuma, koji kažnjava igru Square na sve ili ništa, bez vratara, te je pogodio za 4:1.

Na kraju Dos Santos je svojim drugim pogotkom ublažio poraz. 

Nedjelja je za Square utakmica biti ili ne biti. Nema pravo na poraz...  

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala (na dvije pobjede): Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 2:0 (4:0 u Puli/4:0 druga u Šibeniku), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 2:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu 6:0), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinala (na tri pobjede): Square (1) - Olmissum (4) 1:2 (4:3 i 2:3 u Dubrovniku, 2:4 u Omišu), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Futsal Dinamo (3) 1:1 (3:2 i 1:2 u Puli)

06. svibanj 2024 21:54