StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

PRVA REGATA NAKON GOTOVO ČETIRI MJESECA Neptunaši u Splitu - šest, šest, dva

Piše Tonči Vlašić
27. lipnja 2020. - 19:44
Zadnji nastup imali su 7. ožujka. Na prvoj regati nove sezone Kupa Dalmacije u splitskom Spinutu izveslali su dvanaest medalja, pet srebrnih i sedam brončanih nastupivši bez reprezentativaca, koji su bili na pripremama s izbornikom.
Nekoliko dana poslije koronavirus je zatvorio sportske terene. Prekinuta su sva natjecanja.

Prije mjesec dana Neptunaši su opet počeli s treininzima, a ove subote, 27. lipnja, odradili prvi nastup nakon prisilnog odmora.

- Zbog niskog vodostaja nije se veslalo u Vrlici, već je prva regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održana u Splitu. Od dalmatinskih klubova izostali su samo članovi HVK Marina Kaštela i zadarskog Jadrana, a zbog zatvorene granice nisu mogli doći i članovi Rame iz Bosne i Hercegovine – istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Pod vodstvom trenera Pava Bečića, profesora Mladena Marinovića, zatim Kapovića te Lovra Čondrića, reprezentativca, koji je trener škole veslanja, Neptunaši su u Splitu osvojili 14 medalja od čega po šest zlatnih i srebrnih, te dvije brončane.

Zlatni su bili Matej Metković u skifu u konkurenciji seniora, Roko Bogdanović u skifu u konkurenciji kadeta, zatim juniorski dvojac na pariće (Roko Mucić i Antonio Štrman), dvojac na pariće mlađih juniora (Maro Mojaš i Toni Pulić), dvojac na pariće seniorki (Lucija Mazić i Nika Sebastian) te jola mlađih kadeta (Pavo Krištić, Duje Golemac, Marko Čučković, Luka Bulaš i kormilar Marin Cvjetović).

Srebro su izveslali juniorski dvojac bez (Antonio Štrman i Roko Mucić), Lovro Čondrić u skifu u konkurenciji seniora, dvojac na pariće kadeta (Ivan Pecotić i Roko Negodić), dvojac na pariće juniora (Jan Miošić i Matija Medi), Ivana Krištić u skifu u konkurenciji seniorki, te druga posada jole mlađih kadeta (Dominik Lalatović, Josip Papak, Borna Tomaš, Roko Sekondo i kormilar Leonardo Pezo).

Brončani su bili dvojac na pariće mlađih kadeta (Luka Štrman i Antonio Pinčević), te treća posada jole mlađih kadeta (Pjero Vuletić, Dominik Ramić, Andro Besjedica, Lovro Vujnović i kormilar Petar Tepšić).

Idući nastup Neptunaši će imati na regati Zagreb Open na Jarunu (od 2. do 5. srpnja). 
24. travanj 2024 16:36