StoryEditorOCM
OstaloBITKA ZA TROFEJ

Libertas Marinkolor u lovu na duplu krunu. Prvi prijeti bivši ‘Pitur‘, igrač koji je ugradio sebe u prvi trofej u povijesti dubrovačkog kluba!

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2024. - 12:03

Varaždinski StaRR je lani uzeo Kup Hrvatske, a ove godine zaustavljen je već u četvrtfinalu od Marathona, koji je suparnik Libertas Marinkoloru u polufinalu, prvog dana završnog turnira, koji se igra danas i sutra u Zagrebu.

Marathon je posljednji uoči zadnjeg kruga HEP Super lige, dubrovački klub je već osigurao novi naslov prvaka, ali spomenuta kup pobjeda fenjeraša protiv branitelja naslova, sastava koji je i ove sezone u vrhu najvećeg ranga, tjera novog/starog prvaka na oprez. Plus, i sam Libertas Marinkolor je lani doživio sudbinu StaRR-a kad je u četvrtfinalu izgubio kod Pule, te prvi put ostao bez nastupa na završnom turniru.

Dobro se zna tko je Roko Tošić. Prvi reket Marathona je TOP 5 igrača lige. Bio je dio sastava koji je 2017. godine donio Libertas Marinkoloru prvi naslov prvaka Hrvatske, ujedno prvi trofej u povijesti kluba. Tošić je ove sezone dobio 18 od 23 meča u najvećem rangu. Protiv StaRR-a Alen Jalžabetić je iznenadio, donio prvi bod. Tošić je dobio svoje obje, i adio branitelju naslova.

image

Roko Tošić, bivši igrač Libertas Marinkolora, danas igrač Marathona

Tonči Vlašić/

‘Piture’, ako prođu u finale, čeka ili STK Zagreb, ili GSTK Zagreb, a to su mu uz StaRR bili glavni konkurenti u borbi za naslov prvaka. Nikad veća konkurencija u HEP Super ligi. Sad je isto u kupu. Miha Simovića, Tomislava Japeca i Filipa Čipina čeka super težak završni turnir kupa.

Želja dubrovačkog sastava se zna. Uzeti duplu krunu. Četvrti put osvojiti Kup Hrvatske.

Zanimljivo, u zagrebačkoj stolnoteniskoj dvorani, Domu ‘Lovro Ratković’, program kreće u 19 sati. U isto vrijeme će se igrati i drugo polufinale stolnotenisača (GSTK Zagreb – STK Zagreb), te oba polufinala završnog turnira Kupa Hrvatske za stolnotenisačice (STK Zagreb - Dr. Časl, te Vrsar i Tis Zagreb). 

U srijedu, 24. travnja, također se igra na četiri stola. Na dva susreti za treća mjesta, a na dva finalni.

03. svibanj 2024 17:49