StoryEditorOCM
NogometNEKA RADOVI KRENU |

UREĐUJE SE TRSTENICA Zlatna kopačka SP-a 1998. označila početak obnove igrališta, poklon Orebiću za stoti rođendan!

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2020. - 14:35
Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza, saborski zastupnik Branko Bačić, zatim Ile Topuzović, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, te Mario Vekić, predsjednik Orebića foto: Nedjeljko Čendo / markopolosport.net
Opet će se zasukati rukavi. Nakon što je Hrvatski nogometni savez pomogao s umjetnom travom u Gospinom polju, zatim Župi dubrovačkoj, te Čilipima, na red je, kao što su i najavili, stigao i teren u Orebiću.

Kuća nogometa će pomoći i Nogometnom klubu Orebić. Njegova Trstenica će dobiti novo ruho, 'pokrit' će se umjetnom travom.

- Nastavljamo projekt – tereni s umjetnom travom. Do kraja ove godine će dvadesetak terena u Hrvatskoj dobiti umjetnu travu. Čim Općina Orebić i Nogometni klub Orebić naprave podlogu, HNS će donirati umjetnu travu i granulat, te će se realizirati i ovaj projekt – istaknuo je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, zlatna kopačka Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, bio je u ponedjeljak u Orebiću, na Trstenici u društvu župana Nikole Dobroslavića, saborskog zastupnika Branka Bačića, dožupana Joška Cebala, načelnika Općine Orebić Tomislava Ančića, zatim Blaža Peza, predsjednika Županijskog nogometnog saveza te Ile Topuzovića, člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

- Projekt je vrijedan oko milijun i pol kuna. Izrada projekta je u tijeku. Trebao bi biti gotov za petnaestak dana nakon čega bi mogli početi s radovima. U prvoj fazi akcent će biti na uređenju terena umjetnom travom po svim UEFA-standardima kako to rade i imaju svi vrhunski evropski nogometni klubovi. Usporedo ćemo pokušati riješiti uređenje i tribina sa sjedalicama i pomoćnih prostorija, napravit ćemo i sve što budemo mogli u ovoj fazi. Uglavnom, Trstenica bi uskoro trebala imati vrhunski travnjak i biti u potpuno novom ruhu - istaknuo je za markopolosport.net Mario Vekić, predsjednik općinskog vijeća, ujedno čelni čovjek Nogometnog kluba Orebić, koji 2021. godine slavi stoti rođendan.

Šuker se u Orebiću susreo sa Zoranom Sliškovićem, trenerom Orebića, sastava koji je u sezoni 2019./20. bio vodeći i neporažen u trenutku prekida zbog koronavirusa (niželigaši nisu nastavili prvenstvo, samo prvoligaši). Skupa su Šuker i Slišković igrali za Dinamo, a nakon posjeta Orebiću čelnik HNS-a je u Dubrovniku dan poslije najavio je Dane nogometa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji bi se trebali održati idući mjesec.

- Okupit ćemo mlade nogometaše. Doći će i izbornici mlađih reprezentacija, te će i oni raditi s njima. Nadam se kako će Grad Dubrovnik skupiti snage te realizirati projekt da njegov nogometni klub ima uvjete za igranje većeg ranga. To bih volio. To je moja želja – istaknuo je Šuker.
18. travanj 2024 02:03