StoryEditorOCM
NogometNAPRID ‘BILI‘ |

OLUJA SA SJEVERA VEČERAS NA JUGU Hajduk ‘igra‘ protiv Istre u Gospinom polju!

Piše Tonči Vlašić
11. lipnja 2020. - 15:23
Je li napokon sazrelo vrijeme za Hajdukovu gostujuću pobjedu protiv nekoga tko se ne zove Varaždin? Već više od godinu dana to se nije dogodilo. Ne čudi stoga što je Hajdukov ovosezonski učinak u 13 utakmica „na strani” mizeran. Samo 12 osvojenih bodova od mogućih 39. Šest remija, pet poraza i dvije pobjede, obje nad Varaždinom.

Baš u baroknom gradu tadašnji trener Damir Burić slavio je prošlog ljeta 3:0, a onda je nanizao Koprivnicu, Osijek, Rijeku, Pulu, Zagreb (Lokomotiva), Veliku Goricu, opet Zagreb (Dinamo) i Zaprešić. Sve bez pobjede. Na tom je putu doživio još jedan poraz od Gorice u Kupu, a u istom je natjecanju svladao Mladost iz Petrinje, no zadržimo se ipak samo na ligaškim gostovanjima. Igor Tudor krenuo je identičnim slavljem u Varaždinu 3:0, no porazi od Belupa i Rijeke te remi u Osijeku izvukli su na površinu stare probleme.

Iako je Hajduk i dalje vrlo blizu ostvarenja cilja – osvajanja drugog mjesta – mora čim prije ostvariti novi trijumf u gostima, a da nije u Varaždinu. Posljednji se put to dogodilo 14. svibnja 2019. u Zagrebu protiv Rudeša (4:1), dok je trener bio Siniša Oreščanin. Prošlo je tek 13 mjeseci, a čini se kao davna prošlost - ističe se u Slobodnoj Dalmaciji u najavi Hajdukove utakmice u Puli protiv Istre 1961., koja se igra ovog četvrtka, 11. lipnja, s početkom u 21.05 sati. 

Utakmica je iz dubrovačkog kuta super zanimljiva jer je na hrvatskom jugu bulikan onih kojima je pri srcu 'Bila' boja, a kako isti ne mogu još uvijek na tribine, Društvo prijatelja Hajduka - podružnica Dubrovnik je došlo na ideju okupiti se u Gospinom polju, na terenu do dvorane, te tu na velikom platnu gledati prijenos utakmice iz Pule. Naravno, nemaju namjeru sjediti i šutati, već će navijati, kao da su u Puli s Hajdukom. Što više, znaju reći, morat ćemo biti i glasniji, a kako bi se čuli sve do Pule. 

image
Plakat Društva prijatelja Hajduka, podružnice Dubrovnik


Program u Gospinom polju počinje dva sata prije početka utakmice Istra 1961. - Hajduk. 'Bili' su u Puli zadnji put slavili 30. ožujka 2019. godine. Ne znaju za poraz od Istre 1961. u Puli od 26. srpnja 2015. godine kad je domaćin bio bolji sa 4:1. Nakon toga osam gostovanja Hajduka u Puli. Šest su dobili, dva puta je finulo bez pobjednika. 

image
Torcida foto: Goran Mehkek/CROPIX
20. travanj 2024 11:47