StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

ODMORI SE, ZASLUŽIO SI Barcelona ostvarila oba cilja protiv Bilbao Basketa, osvojila skupinu, te odmorila udarne igrače!

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2020. - 20:53
Ante Tomić protiv Gran Canarie na startu sezone 2018./19., prvoj prvenstvenoj utakmici u ulozi kapetana Barcelone foto: Tonči Vlašić
Barcelona je dobila i četvrtu utakmicu u skupini 'A', te je i dalje jedina na završnom turniru španjolskog prvenstva, koji se igra u Valenciji bez prisustva gledatelja u dvorani, bez poraza. Ante Tomić i ekipa su pobjedama protiv Joventuta, Unicaje i Baskonije osigurali nakon trećeg kola plasman u polufinale doigravanja, jednu od prve dvije pozicije u skupini, a sad su nastavivši svoj niz i protiv Bilbao Basketa, kojeg su savladali s 85:73, čvrsto zgrabili poziciju broj jedan u skupini, a što znači kako će se za finale boriti s drugoplasiranim sastavom skupine 'B'.

Tko će to biti 28. lipnja? Teško pitanje. Nakon tri od pet kola u skupini 'B' čak pet od šest sastava je u igri za polufinale te drugu poziciju (Valencia, Real Madrid, Burgos i Gran Canaria imaju po 2/1, Andorra 1/2, dok je Zaragoza s 0/3 ispala iz borbe za naslov prvaka). U skupini 'A' Barcelona ima 4/0, Baskonia 3/1, Unicaja 2/2, Joventut 1/2, Bilbao Basket 1/3, te Tenerife 0/3.

Svetislav Pešić, trener Barcelone, ostvario je protiv Bilbao Basketa oba cilja. Osvojio je skupinu, a odmorio je udarne igrače. Nikolu Mirotića je ostavio izvan sastava. Tomić je počeo utakmicu. Bio je najbolji igrač prvog poluvremena, jedini na parketu s dvoznamenkastim učinkom u napadu (10 koševa, šut 4/5 iz igre, a pogodio je i oba slobodna bacanja), te s najvećom valorizacijom. U nastavku je igrao svega tri minute nakon čega je Pešić i njega odlučio odmoriti. Tomić je na kraju za 16 minuta postigao 13 koševa (šut iz igre 5/6, slobodna bacanja 3/4), imao 5 skokova, asistenciju i osvojenu loptu. Valorizacija 19. Samo je uspješniji od 33-godišnjeg Dubrovčanina, kapetana Barcelone, bio Pierre Oriola, koji je na parketu proveo 34 minute (23 koša i 9 skokova). Lijepa je brojka asistencija Adama Hange - 12 dodavanja, koji je također više bio na klupi, nego u igri (17 minuta).

Barcelona u četvrtak, 25. lipnja, u zadnjem kolu u skupini igra protiv otpisanih Tenerifa. Dan poslije se igra zadnje kolo u skupini 'B' i tad će Tomić i ekipa doznati suparnika u polufinalu. Finale se igra 30. lipnja.
24. travanj 2024 05:48